Statisk IP-adresse

Hvorfor kan andre ikke finde mig på nettet?

Hvis du oplever at andre ikke kan finde dig i spil, eller at du ikke kan tilgå dit hjemmeudstyr udefra via din WAN-adresse, så er der god grund. En del af dét at benytte et boligforeningsnetværk er nemlig, at vi for så vidt muligt prøver at minimere alle de omkostninger vi nu kan. Derfor bliver der i rigtig mange tilfælde opsat en foreningsrouter i hver forening, som varetager jeres internettrafik. Brugen af sådan en router betyder at alle i foreningen deler samme IP-adresse, hvilket gør det utroligt svært at åbne for alle porte til samtlige brugere. Hvis du ønsker "hul igennem", så andre kan tilgå dine servere og andet, har du behov for din egen statiske IP fra Novomatrix. 

Hvem har behov for en statisk IP?

Langt de fleste får aldrig behov for en statisk IP, men der er nogle bestemte typer brugere som godt kan få brug for dette. Hvis du for eksempel kører en server, som du har brug for at få adgang til udefra netværket, eller hvis du gamer meget, så er en statisk IP muligvis noget for dig. Med en statisk IP ryger du lige igennem vores NAT-filter og alt trafik sendes direkte videre til din router. Derfra kan andre tilgå dig via dine egen IP-adresse, som du får tildelt af os. 

Bestilling af statisk IP adresse

Bestilling af en statisk IP-adresse, kan gøres på følgende måde:

  1. Find din routers WAN MA- adresse eller WAN IP-adresse (står oftest på undersiden af ruteren og hedder typisk 10.24.xx.xx)
  2. Indsend oplysningerne til support@remove-this.novomatrix.dk, sammen med dine kontaktoplysninger og adresse
  3. Vi opretter derefter en statisk IP-adresse til dig og alt du skal gøre er at genstarte din router

Nogle af jer undrer jer måske over, at vi i realiteten bare flytter jeres WAN IP-adresse. Dette er grundet måden vores netværk er opsat på. Du vil derfor stadig kunne se en lokal IP-adresse, når du slår din WAN-IP op, igennem din router. Hvis du vil vide om din adresse rent faktisk virker, så kan du tjekke enten via speedtest.net eller via minip.dk 

Hvis du har en Apple-router, vil vi anbefale dig at følge vores opsætningsguide, hvis du oplever problemer. Det er meget vigtigt at din Apple-router fungerer som router og ikke går i bridge-mode