Gigabit datastik

Mosegårdens originale datanetværk er ikke Gigaspeed, men kun 100Mbit. Det er lavet, så der kun er trykket ét kabel til hver lejlighed, og det ene kabel er splittet til de to stik, hver med en maksimalt hastighed på 100Mbit. De beboere, som har de to originale tik, og som gerne vil have højere hastighed, skal have flyttet ledningerne fra det ene stik til det andet stik. Dette kan være lidt besværligt, men er på ingen måde umuligt. Der skal ikke laves om på noget, hvis man er glad og tilfreds med den hastighed, som man har lige nu; heller ikke selvom der "kun" er 100Mbit. Det er stadig rigtigt meget :-)

OBS:  Alle beboere, der har fået opsat et nyt datastik af Novomatrix har kun ét dataudtag og det understøtter Gigaspeed.

Sådan laver du stik til Gigaspeed

  • pil dækslet af
  • åben de to stik
  • fjern stikket, der har de blå+brune ledninger
  • monter de blå+brune ledere i det andet stik sammen med de orange+grønne. Vær opmærksom på, at det brune har har en brun og en hvid. Og det blå har har en blå og en hvid. De skal sættes ned i de rigtige holdere i det nye stik, så blå kommer i holderen markeret med blåt, og det blå/hvisde kommer i stikket, som er blåt+hvidt (blå trekant).
  • Test derefter hastighed om du kan måle over 100Mbit med et kabel. Hvis du kan er alt i orden og du kan nu lukke dækslet igen.

Nu har du kun ét aktivt stik, som til gengæld understøtter Gigabit :-)

Inden du prøver at lave dit nuværende stik i forgangen om til Gigabit, så overvej om det ikke er en bedre løsning, at få Novomatrix til at flytte dit stik fra forgang og ind i stuen til en placering lige over gulvpanelet. I forbindelse med flytning opsættes et helt nyt stik og det vil være Gigabit.

 

 

Kundeservice

Oplever du problemer eller har behov for hjælp til at blive tilsluttet, så kontakt vores kundeservice på 70 22 22 00

Statisk/Fast IP

Har du behov for en statisk IP adresse kan den bestilles her: Bestil statisk IP adresse

Fastnet telefoni

Med fiberbredbånd fra Novomatrix kan du tilkøbe fastnettelefoni fra en valgfri teleudbyder. Vi anbefaler Mifon, som er både billige og yderst stabile. Du kan læse mere om fastnet telefoni her: Mere information om telefoni.

Links til TV via nettet

Se alle licenskanalerne på din computer live
www.dr.dk

Se alle kanalerne fra TV2
www.tv2.dk

De mest populære tv-serier fra TV3 og TV3+
www.viaplay.dk

Gratis indhold fra Viasat
www.viafree.dk

Det mest populære fra Kanal 4, Kanal 5 og 6'eren
www.dplay.dk