Bedste frekvens for trådløst netværk

De fleste har en trådløs router, som sikrer adgang til internettet trådløst i hele huset. Desværre er luften ved at være fuld af trådløs trafik, og meget af det ligger i samme frekvensområde.

Der findes flere programmer, som visuelt kan vise de mange netværk, og derved hjælpe dig til at vælge den bedste frekvens, at lægge dit trådløse hjemmenetværk på.

For at komme igang skal du donwloade og installere et program til netop din platform. Lettest er det, at installerede det på din Android smartphone. Har du en IPhone, så kan du benytte dig af Fing, som bruges til præcist det samme, men som ikke kan vise dig grafer over netværkerne. Korte guides og andet information, kan ses i linkene nedenfor.

Android - Wifi speed test

iPhone - Fing WiFi Analyzer

Efter installation kan du starte en scanning efter alle trådløse netværk i nærheden. Du vælger WiFi 2,4GHz eller 5HGHz efter hvad du vil finde bedst frekvens til. Bor du i et boligkompleks vil du hurtigt kunne måle signal fra 20 trådløse netværk eller mere.