MPEG2 vs. MPEG4

MPEG er en måde at komprimere lyd og video på. MPEG er en forkortelse for Motion Picture Expert Group, som blot er dem, som har udviklet metoden.

MPEG dækker over en hel serie af måder, hvor de bedst kendte er MPEG-2 og MPEG-4. MPEG-4 er en videreudvikling af MPEG-2 teknologien. Forskellen mellem de to standarder er, at MPEG-4 er bedre til at komprimere TV-signalet, så der kan sendes flere kanaler på samme tid. Og det uden at en TV-seer kan se forskel på billedet.

Public service fra luften (free-2-air)

I Danmark sendes de licensbetalte kanaler gennem luften som MPEG-4. De sendes desuden i det format, der hedder DVB-T.

Betalingskanaler

Her skal man spørge udbyderen. Der er stor forskal på hvilket format, som TV sendes i. YouSee bruger DVB-C. Boxer bruger både DVB-T og DVB-T2.