Inden du bestiller support

Intet internet

Inden du ringer omkring manglende internet, så kontroller venligst følgende:

• Sluk og tænd din router
  • Slut din computer direkte til stikket uden brug af egen router
  • Check kablet fra stikket i væggen og hen til din router/computer. Er der brugt et datakabel (med 8 ledere)? Nogle kommer til at bruge telefonkablet fra deres ADSL-router (fx. Fullrate). Et telefonstik kan godt ligne et datastik, men det er lidt smallere og fylder ikke dataudtaget på væggen helt ud. Der vil være 1mm luft på begge sider.
  • Har dine naboer internet?

Dårligt signal med udfald

Udfald om aftenen på trådløse net er meget hyppige. Det er koblet til det trådløse net i lejlighed og interferens med alle omkringliggende lejligheder og ikke til signalet fra Novomatrix. Dette opleves næsten udelukkende på trådløse netværk, som kører 2.4GHz og stort set ikke på 5GHz netværk.

• Check at din router er en router og ikke et access point eller i "brofunktion". Du gør dette ved at teste din IP på din computer samtidigt med, at du er på nettet igennem din egen router. Hvis din IP på din computer er 10.24.x.x, så er din router slet ikke en router, men et access point eller i "brofunktion". Skift enhed til en router eller ret konfiguration, så routerfunktionen tændes igen.
  • Check om du kører 2.4GHz. Hvis du gør og ønsker bedre trådløs stabilitet, så skal du opgradere router og/eller computer til 5GHz. Ønsker du at fejlfinde yderligere, eller bruger du allerede 5GHz, så fortsæt til næste punkt.
  • Slut din computer til med et kabel til en af portene på din router. Hvis signalet bliver stabilt, så virker din router fint med kablede forbindelser, men du oplever ustabilt net på dit eget trådløse net. Fejlen skal findes i interferens med naboer, eller med et dårligt netværk i computer eller router. Er signalet også ustabilt med kabel gennem egen router, så fortsæt til næste punkt
  • Slut din computer til stikket i væggen uden brug af egen router. Hvis signalet bliver stabilt nu, så tilføjer din egen router ustabilitet til dit netværk. Prøv at resette den til fabriksindstillingerne og test din forbindelse igen.