Brug 5GHz-båndet!

Bedste trådløse internet vil du opleve på 5GHz-båndet og ikke på de alm. 2.4GHz. Selv den hurtigste 2.4GHz router (802.11n) vil opleve en masse interferens med andre trådløse sendere og modtagere og dermed svingende hastigheder. 2.4GHz båndet er fyldt HELT op, hvilket i udpræget grad mærkes om aftenen, når alle nabolejligheder er på og streamer via deres trådløse net (mærkes mest om aftenen).

OBS: Det er ikke nok at have en 5GHz-router. Ens computere skal også kunne kommunikere på 5GHz-båndet.

Skal man kun aktivere 5GHz eller også 2.4GHz?

Stort set alle 5GHz-routere kan også sende på 2.4GHz. Disse kaldes "dual band" routere og er normalt det rigtige valg. Disse routere sender internet ud på både 2.4GHz og 5GHz-båndet. For at gøre nettet mest stabilt, så er reglen, at kan ens computer se begge netværk, så skal man kun taste koden til det, der ligger på 5GHz og dermed kun bruge denne frekvens. Så undgår man at ens computer står og skifter fra det ene netværk til det andet. Kan man kun se det ene net (typisk 2.4GHz), så taster man koden til det. På denne måde får man placeret sine nyere og hurtige enheder på 5GHz og de ældre lidt langsommere på 2.4GHz.

Hvornår skal man bruge 2.4GHz?

Hvis din lejlighed har vægge eller beton vægge, hvis du har langt mellem din router og de enheder, der skal bruge nettet, så kan det nogle gange være bedre at anvende 2.4GHz båndet. Dette bånd når bedre ud i de "fjerne hjørner" af ens lejlighed. Dette bør kun komme på tale, hvis der er langt mellem router og den enhed, der vil trådløst på nettet. Det vil naturligvis også gælde for ældre computere/telefoner, der slet ikke har indbygget support for 5GHz og dermed kun kan kommunikere på 2.4GHz