Opsætning af ny mailkonto

Når du skifter fra din tidligere udbyder til Novomatrix, er en af de ting du kan komme ud for at miste din mailkonto. Mange har i forvejen en mailkonto hos for eksempel YouSee, som de ikke alle er klar over at de mister, ved skiftet til os. Vi anbefaler at man opretter en Gmail konto i stedet, som er gratis og som ikke er afhængig af kundernes internetforbindelse. Du mister altså ikke din mailadresse, ved et eventuelt fremtidigt skift af udbyder.

Vi guider dig herunder igennem oprettelsen og opsætningen af en Gmail konto.

Oprettelse af konto

Opret en ny mailadresse ved at følge linket her. Selve oprettelsen af konto er meget ligetil, du skal bare følge alle de trin den guider dig igennem, og give de nødvendige oplysninger. Når du har oprettet en konto, så har du også fået en ny mailadresse.

Tilgå dine mails

Der findes flere forskellige måder at tilgå dine mails på. Det mest brugte er at benytte din browser og benytte Gmail som webapplikation. Herfra kan du tilgå alle dine mails og bruge alle funktioner fra hvilken som helst computer i verden. Der findes også den mulighed at du kan benytte dig af en mailklient, hvis du er vant til dette. Om du benytter Outlook, Thunderbird eller noget helt tredje har ingen betydning her. Alle programmerne indeholder selv funktioner, der gør det muligt at tilgå din Gmail konto direkte. På denne måde har du nu dine mails liggende i din mailfolder på din computer lokalt, ligesom du altid har været vant til.

Aktiver IMAP for intelligent mailhåndtering

En ting som folk ret ofte brokker sig over, er at de glemmer deres mail, eller ikke kan finde dem på andre computere end den første der har åbnet mailen. Du kan altså under normale omstændigheder ikke åbne din faktura fra OK derhjemme på kontoret, og derefter regne med at den også ligger på din bærbar, når du kommer ud i sommerhuset. Der findes dog en meget simpel løsning på dette. Aktiverer du IMAP på din Gmail konto, så vil den gemme alting, og den vil huske om dine mails har været åbnet. På denne måde fremstår din mailboks totalt ens ligegyldigt hvor mange enheder du sætter en mailklient op på. Aktivering af IMAP på din Gmail konto er ret nemt. Følg nedenstående 7 trin, for aktivering:

1. Åben Gmail på din computer
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger øverst til højre.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på fanen Videresendelse og POP/IMAP.
  5. Vælg Aktivér IMAP i sektionen "IMAP-adgang".
  6. Klik på Gem ændringer.

Herefter skal du blot slette din mailkonto i din mailklient og derefter sætte kontoen op på ny. Dine mail vil forsvinde fra klienten, men de ligger stadig gemt i Gmail. Du mister derfor ingenting! Hvis du i stedet skulle have lyst til at opsætte dette manuelt, kan du gøre dette, udfra nedenstående oplysninger.

Server til indgående post(IMAP)imap.google.com
Kræver SSL: Ja
Port: 993
Server til udgående post(SMTP)smtp.google.com
Kræver SSL: Ja
Kræver TLS: Ja
Kræver godkendelse: Ja
Port til SSL: 465
Port til TLS/STARTTLS: 587
Fulde navn eller vist navnDit navn
Kontonavn, brugernavn eller mailkontoDin fulde email adresse
AdgangskodeDin Gmail adgangskode

Flyt dine gamle emails til Gmail

Hvis du netop er skiftet til Gmail, kan det godt være lidt irriterende ikke at kunne tilgå sine gamle mails, men dette kan heldigvis løses. Du kan nemlig bede Gmail om at suge dine gamle mails, så du har det hele gemt et sted! Det eneste du skal kende, er dit login fra din tidligere mailudbyder, for eksempel YouSee. Typisk kan dette ses ved at logge ind via YouSee's webmail, eller du kan få oplyst det ved at ringe til deres support. Derefter følger du trinnene herunder:

1. Åben Gmail på din computer
  2. Klik på Indstillinger Indstillinger øverst til højre.
  3. Klik på fanen Konti og import.
  4. Klik på Importér e-mails og kontaktpersoner i den anden sektion.
  5. Følg vejledningen på skærmen.
  6. Klik på Start import.

Når dette er gjort, vil Gmail automatisk suge emails fra din gamle mailkonto i 30 dage, således at du har lidt tid til at få informeret alle andre om, at du nu har skiftet emailadresse. Du behøver derfor kune tjekke din Gmail, alle de mails der lander på din gamle konto, lander automatisk også i Gmail.