Du kan opsætte din egen router

Trådløs router

Du kan vælge at opsætte din egen trådløse router. Det er bare vigtigt, at det er en router og ikke et access point.

Når du bruger en trådløs router kan du have lige så mange enheder tilsluttet, som du ønsker (computere, tablets, telefoner, spillemaskiner, fjernsyn etc.).

Mange elektriske apparater arbejder på 2,4Ghz frekvensbåndet, så det er kun naturligt - og forventeligt - at der kan opstå forstyrrelser og "signalflimmer". Vi anbefaler derfor, at du køber en såkaldt "dual band router". En dual band router sender både på 2,4GHz og på 5GHz frekvensbåndet og du vil kunne have enheder tilsluttet på begge netværk samtidigt; Dine nye enheder på 5GHz og de lidt ældre på 2,4GHz.

Opsætning af router

Når du opsætter din router, er det vigtigt, at du IKKE vælger "brofunktion" eller "bridge mode". Specielt Apple-routere er slemme til at gå i "bridge mode", hvilket i korte træk vil sige, at den slukker for sin router-funktion og bliver til en switch (access point). Læs her hvordan du ændrer en Apple-router i brofunktion tilbage til at være en router igen.

De fleste routere i dag har både 2,4GHz og 5GHz. Du bør aktivere begge, men give dem forskellige navne. Typisk et "_5G" efter det, der ligger på 5GHz-båndet.

Forbind dine enheder til 5GHz, hvis du kan se begge netværk

Når du skal forbinde dine enheder trådløst til din router, så kan du ofte se begge netværk; Både det med og det uden "_5G". Hvis du kan se begge, så indtast kun koden til 5GHz netværket. Kan din enhed kun se 2,4GHz båndet, så vælges dette bånd i stedet. På den måde får du adskilt dine nye og hurtige enheder (5G) fra de lidt langsommere og ældre. Dette sikrer, at dine nyere enheder ikke skifter fra det ene netværk til det andet i tide og utide, hvilket giver et kort udfald hver gang.

Giv' dine trådløse netværk forskellige navne

De fleste routere har to netværk; både et 2.4GHz og et 5GHz trådløst netværk (hvor det anbefales at anvende 5GHz). Hvis du har begge netværk, så er det vigtigt at de hedder noget forskelligt, Som standard er der allerede et "_5G" efter det ene Det er derfor kun noget, man skal være opmærksom på, hvis man selv vælger at ændre navnene på sine trådløse netværk. Der er ikke nogle regler for navnene. Normalt er det "navn" og "navn_5G", men de kunne lige så godt hedde "salt" og "pebber".

Hvis det driller eller går galt...

Hvis du får brug for hjælp til installationen af din egen router, kan vores support hjælpe dig via telefonen på 70 22 22 00 mandag til fredag mellem 9.00 og 16.00 - og det er ganske gratis.

Hvis du får brug for det, kan vore tekniker bookes til et hjemmebesøg, mandag til fredag mellem 9.00 og 16.00. Prisen er kr. 250,- pr. time og vi fakturerer min. 1 time. Besøg af vores tekniker aftales med vores support på support@remove-this.novomatrix.dk eller via telefonen på 70 22 22 00.