Hvorfor kan andre ikke tilgå med på nettet?

Hvis du oplever at andre ikke kan finde dig i spil, eller at du ikke kan tilgå dit eget udstyr i hjemmet udefra via din WAN adresse, så er der god grund. En del af at benytte et boligforeningsnetværk er nemlig, at vi for så vidt muligt prøver at minimere alle de omkostninger vi nu kan, for jeres skyld. Derfor bliver der i rigtig mange tilfælde opsat en foreningsrouter ved hver forening, som skal varetage jeres trafik. Brugen af sådan en router betyder også at alle i foreningen deler samme IP adresse, hvilket gør det utroligt svært at åbne op for alle porte til samtlige brugere. Ønsker du derfor hul igennem, så andre kan tilgå dine servere og andet, så har du behov for din egen statiske IP fra Novomatrix.

Hvem har behov for en statisk IP?

De fleste kunder vil aldrig nogensinde få behov for en statisk IP, men der er nogle bestemte brugere som godt kan få brug for dette. Hvis du for eksempel kører en server, som du har brug for at få adgang til udefra netværket, eller hvis du gamer meget, så er en statisk IP muligvis noget for dig. Med en statisk IP, ryger du lige igennem vores NAT filter, og alt trafik sendes direkte videre til din router. Derfra kan andre tilgå dig via dine egen IP adresse, som du får tildelt af os.

Bestilling af statisk IP adresse

Bestilling af en statisk IP adresse, kan gøres på følgende måde:

1. Find din routers WAN MAC adresse eller WAN IP adresse (Typisk på formen 10.24.xx.xx)
  2. Indsend oplysningerne til support@remove-this.novomatrix.dk sammen med dine kontaktoplysninger og adresse
  3. Vi opretter derefter en statisk IP adresse til dig, og alt du skal gøre er at genstarte din router.

Nogle af jeg, vil måske undre jeg over, at vi i realiteten bare flytter jeres WAN IP adresse til en anden. Dette er grundet måden vores netværk er opsat på. Du vil derfor stadig kunne se en lokal IP adresse, når du slår din WAN IP op, igennem din router. Hvis du vil vide om din adresse rent faktisk virker, så kan du tjekke enten via speedtest.net eller via minip.dk

Har du en Apple router, vil vi anbefale dig at følge vores opsætningsguide, hvis du oplever problemer. Da det her er meget vigtigt at den fungerer som router, og ikke går i bridge-mode