Test din hastighed

Du kan teste din hastighed mod en af de mange services, der har specialiseret i netop dette. Her er to gode, som ofte giver gode målinger. Prøv begge to. Nogle gange svarer den ene langsomt og den anden hurtigt. Dagen efter kan det være at det er omvendt.

Fremgangsmåde, når du skal teste din hastighed:

Mht. test af hastighed, der er det næsten altid ens egen trådløse netværk, der er årsagen til dårlige målinger. Hvis du selv synes, at du oplever dårlige hastigheder, så prøv at følge denne fremgangsmåde inden du fejlmelder din linie.

  1. Slut din computer direkte til stikket i væggen med et datakabel. Kablet skal løbe direkte fra din computer til stikket i væggen uden brug af egen router
  2. Test din hastighed på de to services ovenfor

Nu kan du slutte din router til igen og lave samme test, men nu trådløs. Ofte ligger en måling via trådløst internet under den hastighed, som måles via et kabel. Det sker, når dit trådløse internet ikke er så hurtig, som den forbindelse, du får ind i din lejlighed.

En ca. guide til lave trådløse hastighedsmålinger

Det er sådan, at hvis bare én computer eller telefon i lejligheden kører med en lav trådløs strandard, så vil alle enheder falde ned på det niveau og køre med samme lave standard. Dvs. den nyeste router kan godt ende med at sende internet med 8Mbit, hvis der findes en ældre bærbar i lejligheden.

Ca. hastigheder for trådløse standarder

  • 802.11b giver ca. 8Mbit i hastighed
  • 802.11g giver ca. 30Mbit i hastighed
  • 802.11n giver ca. 100Mbit i hastighed
  • 802.11ac giver ca. 200Mbit i hastighed